BUSINESS-MAATPAK

Hendriksen is dé maatpakkenspecialist van het noorden. Jarenlange ervaring, opleidingen en passie hebben hiervoor gezorgd. Ieder mens is uniek, onze pakken ook!

Image module
Over onze maatpakken

Jarenlange ervaring, opleidingen en passie maken Hendriksen Kleermakers tot de maatpakkenspecialist van het noorden.

Alleen al het jasje wordt op meer dan 50 punten gecontroleerd en waar nodig aangepast. Geen figuur is hetzelfde, om ons hier te beperken tot alleen de schouders kan je denken aan hoge of juist lage schouder(s), brede of smalle schouders, een neiging voor of achterwaarts etc.

Op deze manier komen behalve de schouders natuurlijk alle facetten van het jasje aan bod.

Dit maakt dat onze maatpakken altijd de perfecte pasvorm hebben voor ieder figuur. Een pak dat direct op het lijf gesneden is en het lichaam als een tweede huid omarmt. Graag nodigen wij je uit om je live te laten zien wat specifiek voor jouw de meerwaarde van een maatpak is, welkom!

De maakwijze 

Om het jasje van het (maat)pak de vereiste stevigheid te geven, wordt er tussen de buitenstof en voering canvas gebruikt. Het canvas van onze maatpakken is vervaardigd uit katoen, linnen en paardenhaar (i.p.v. polyester). Deze verschillende lagen canvas zijn bij onze maatpakken niet verlijmd, maar zijn volledig of gedeeltelijk ‘gepikeerd’.

I.p.v. lijm te gebruiken, worden de verschillende lagen canvas met een losse steek bevestigd.

Dit noemen wij in vakjargon een ‘full’ of ‘half’ canvas verwerking. Het ‘pikeren’ zorgt voor enige tolerantie (beweging) tussen de verschillende lagen, wat zorgt voor een heerlijk draagcomfort. Bovendien blijft het geheel goed ademend en vertoond het jasje na chemisch reinigen, geen ‘blaasjes’ door evt. loslatende lijm. Kortom, de maakwijze van onze maatpakken is ‘high-end’.

De stof uitzoeken

De keuze voor de juiste stof is essentieel voor het doel van je maatpak. Wordt het een businesspak, of misschien wel je trouwpak? Ga je trouwen in de winter of geven jullie elkaar het ja-woord op het strand? Wij hebben voor elke gelegenheid de juiste stof beschikbaar.

Wij werken met alleen de beste Italiaanse stof leveranciers, zoals Loro Piana, Ferla, Reda, Angelico, Solbiati.

Naast de stof kies je uit veel verschillende modellen, afwerkmethodes, voeringen en knopen. Zo kan je geheel naar eigen inzicht je eigen maatpak ontwerpen, waarbij je altijd kan rekenen op ons deskundig advies.

Resultaat

Het design en natuurlijk alle gemeten maten worden naar ons atelier verzonden. De uitgekozen stof wordt geleverd door uitsluitend gerenommeerde Italiaanse leveranciers.

In ons atelier komt alles samen en wordt met passie en pure vakmanschap, jouw maatpak door professionele kleermakers gedeeltelijk machinaal of volledig met de hand vervaardigd.

Na 4 tot 5 weken kan je van ons een telefoontje verwachten om het resultaat te komen bewonderen.

Image module
Image module